Isztambul is szabályozni készül az elektromos rollerezést

Isztambul Önkormányzata rendeletet készít az elektromos robogók kölcsönzéséről, amelyeket manapság Isztambulban szinte minden sarkon látnak.

Az új rendelet célja az okostelefon-alkalmazásokon keresztül bérelhető rollerek jogi kereteinek meghatározása, amelyek segítségével a felhasználók használhatják a járműveket. Az önkormányzati tisztviselők nemrégiben tárgyalásokat folytattak a bérbeadó cégekkel, szakértőkkel és társadalmi szervezetekkel a szabályozás létrehozása érdekében. Az önkormányzat biztonsági intézkedéseket fog hozni, és megköveteli, hogy a bérleti társaságok működési engedélyeket kapjanak az önkormányzattól. A robogóknak azonosító számmal kell rendelkezniük, mint például a gépjárművek rendszámaival, hogy azonosítsák őket a közlekedésbiztonság megsértése esetén.

A cégeket arra is felkérték, hogy telepítsenek különféle ütközés- és biztonsági érzékelőket.

Az érzékelők baleset esetén lehetővé teszik a robogók nyomon követését és a sürgősségi szolgálatok értesítését.

A rendelet meghatározza a megosztási díjak minimális és maximális árait, és ezeket a korlátokat a felnőtt jegyárának megfelelően szabályozza.

A robogó nyitó díja nem haladhatja meg a két teljes felnőtt jegy árát és egy teljes felnőtt jegy árát percenként.

A múlt hónapban néhány isztambuli taxisofőr azt állította a közösségi médiában, hogy az elektromos robogók rendkívül veszélyesek és az utak elfoglalják, míg mások panaszkodnak, hogy a robogókölcsönző alkalmazások tulajdonosai nem fizetnek hasonló fizetést, miközben a kabintulajdonosok licenciadíjat fizettek.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.